Hlavní jídla Malá jídla Slané pečivo
Quiche na čtyři způsoby
Slané koláče, francouzskou klasiku quiche jsme si i u nás doma poslední dobou hodně oblíbili. Quiche dělávám rád k večeři, nedá moc práce a navíc ho můžu připravit i předem …
Recepty & suroviny & informace
Hlavní jídla Malá jídla Slané pečivo
Slané koláče, francouzskou klasiku quiche jsme si i u nás doma poslední dobou hodně oblíbili. Quiche dělávám rád k večeři, nedá moc práce a navíc ho můžu připravit i předem …
Není to tak dlouho, co nám někdo zaklepal na okno. Byla to sousedka, v ruce držela balíček. „Zabíjeli jsme, nesu vám kousek jehněčího…“ Tak tohle se vám v Praze nemůže …
Hlavní jídla Malá jídla Přílohy Vegetariánské
Je doba půstu. Ne že bych oněch čtyřicet dní střídmosti úzkostlivě dodržoval, to vůbec ne. Ale přece jen v době předvelikonoční tak nějak cítím, že moje tělo si po zimě …
Medvědí česnek prý už pomalu začíná růst. Jenže u nás v jižních Čechách bohužel ne, patříme údajně mezi regiony Česka, kde je výskyt téhle vytrvalé léčivé byliny dost vzácný. Co …
Na internetu jsem dohledal, že slovo haše (někdy ale taky hašé) pochází z anglického hash, tedy sekané maso, rozemlít, rozsekat, rozřezat… (ale též zmatek a taky hašiš 🙂 ). Setkal …
Hlavní jídla Malá jídla Přílohy Sezónní
Loni jsme měli naši první vlastní úrodu dýní, jak jinak, než oblíbených hokaido. I na naší malé zahrádce jich ze dvou, tří sazenic vyrostlo opravdu hodně. Říká se, že dýně …
Houby z lesa byly u nás po dlouhá léta vzácností. No hledej je v Praze, víkendové chalupy nemaje 🙁 Občas jsme sice – když se prosáklo, že rostou – vyjeli …
Brambory jsou pro mě nikdy nekončící téma. Zvlášť v našich krajích je to ingredience, bez které se v kuchyni obejdete sotva pár dní. Ingredience, na které vyrostly generace našich předků, …
Miluju je ve všech možných podobách a už od útlého dětského věku. Dokonce před lety, kdy jsem asi dva roky nejedl červené maso, dostávaly u mě buřty tu a tam …