Přílohy

PřílohySlané pečivoVegetariánské

Prý nejoblíbenější newyorské pečivo

Bagely mně zůstávaly dlouho utajeny. Přiznávám, léta jsem neměl o nich ani potuchy. Až po listopadové revoluci, když hlavně ve velkých městech se začaly jak houby po dešti brzy objevovat malé pekárničky, jsem v jedné z nich, na pražském Újezdu objevil do... číst více
2+
Hlavní jídlaPřílohy

Je ohromná radost něco takového dát na stůl

Mám rád jídla, která v sobě mají vtip, nejsou „okoukanou“ klasikou, jsou jednoduchá, rychlá na přípravu, lehká pro žaludek, pokud možno aspoň trochu zdraví prospěšná a v neposlední řadě taky dobrá. Zkrátka a dobře sexy, jak je dnes v gastronomii módní říkat.😊 Je... číst více
10+
PřílohySlané pečivo

Petřiny housky

Vítězka prvního ročníku české verze skvělé televizní soutěže Peče celá země mě doslova okouzlila. A to nejen tím, jak si před kamerami počínala, co všechno předvedla, jak nezištně pomáhala všem kolem sebe, ale zaujala i svým „cévéčkem“. Matka od pěti... číst více
7+
Malá jídlaPřílohyVegetariánské

Čím jednodušší jídlo, tím víc „zaručených“ receptů

A to platí i pro lokše. Už jen těch různých názvů: Někdo zná lokše jako patenty, jiný jim říká pekáče nebo laty, další šumpály nebo jen prostě bramborové placky. A co se receptu týče, sám jsem se nejednou stal svědkem... číst více
8+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Křupavé kváskové bagety

Kváskové pečení není zdaleka jen pečení chleba. Ostatně i na těchto stránkách najdete mimo jiné i recept na kváskové pšenično-žitné bulky. Dnes vám nabídnu recept na pšenično-žitné bagety z kvásku. Na rozdíl od přípravy těsta na kváskový chléb potřebujete v případě baget... číst více
8+
Hlavní jídlaPřílohyVegetariánské

Moje nejmilejší jídlo!

Nejspíš jsem to tady už zmiňoval. Bramborák je skutečně moje nejmilejší jídlo. Odjakživa. :-) Punc výjimečnosti má u mě i proto, že ačkoli u nás vařila výhradně maminka, bramborák byl jediným jídlem, které pokaždé chystal můj tatínek. Dodnes to vidím,... číst více
10+
PřílohyVegetariánské

Knedlík obzvlášť nedietní

Karlovarský knedlík je skvělou alternativou ke knedlíku houskovému, skvělý ke guláši, ke zvěřině, ale i třeba ke svíčkové: Delikatesu ovšem udělá i ze zdánlivě "všedního" bezmasého pokrmu, například z houbové omáčky nebo ze špenátu s vejcem či z fazolek na kyselo. Úžasný je... číst více
12+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Když se kváskuje od oka

Tenhle chleba vznikl úplně náhodou, jako takzvaný odokáč. Už před lety, při prvních kváskových krůčcích jsem ale měl na paměti rady zkušenějších a tak jsem si začal vést jakýsi pečící deník – stručné poznámky, co a jak a s jakým výsledkem... číst více
13+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Zemitý, vláčný, hodně jedlý

Tenhle kváskový chleba je trochu jiný, než ty běžné. Uvařená brambora přidaná do těsta jeho chuť zvýrazňuje, oproti jiným chlebům je jakoby plnější a zemitější, s úžasně křupavou kůrkou. Bramborový chléb navíc vydrží dlouho vláčný. A v neposlední řadě: je hodně „jedlý“,... číst více
10+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Nikdy se nepřejí

Nadýchaný, vláčný, voňavý. Snad nikdy se nepřejí. Cibulový kváskový chléb mám v poslední době ze všech chlebů i dalšího pečiva asi úplně nejraději. Navíc skvěle a ne dlouho kyne a s těstem se dobře pracuje. K takovéto chlebové lahůdce už stačí i třeba... číst více
10+

Webdesign a správa webu od ramino.sk