Přílohy

PřílohyVegetariánské

Další méně tradiční příloha

Poslední zbytky brambor, uskladněných na zimu čím dál víc klíčí a pochopitelně i ztrácejí na chuti. A o rychlé spotřebování si hned vedle nich ve špajzu říká také zbytek celerové bulvy. Co takhle zkusit celerovo bramborové pyré? Další méně tradiční... číst více
2
Hlavní jídlaPřílohy

Brambory zase jinak

Tahle příloha vznikla zcela náhodně, když jsem chystal grilovanou vinnou klobásu a přemýšlel, s čím jiným kromě obligátní bramborové kaše bych ji mohl podat. Všemožných dalších příloh z brambor se dá vykouzlit celá řada a zvlášť v kuchařkách našich babiček se jich najde... číst více
2
OstatníPřílohyVegetariánské

Určitě ji musíte vyzkoušet

Na často v kuchyni opomíjenou červenou řepu jsem tady pěl ódy už nejednou. Je z ní třeba tuze dobrá krémová polévka (recept na ni najdete zde), bez červené řepy se pochopitelně neobejde ani boršč (zde). Psal jsem ale už i o kuřeti... číst více
2
PřílohyVegetariánské

O luštěninách a nedostatku času, ale i o silné zbrani

S luštěninami je to trochu složitější. Jakkoli dokážou být chuťové skvělé a jsou zdravé, řada lidí je často přehlíží. Podle mého soudu jsou na vině školní a závodní jídelny, ale také stravovací návyky z dětství, kdy luštěniny v posledních desetiletích na rodinných stolech... číst více
2
PřílohyVegetariánské

Vyšlo to náramně

Kysané zelí u nás doma milujeme, proto každoročně ve spíži nechybí soudek s naším domácím. Rádi máme ale i brambory a neméně i uzené maso. 😊 Možných kombinací z této trojice se nabízí celá řada, netřeba napovídat. 😊 Co ale když chcete... číst více
7
Hlavní jídlaPřílohy

Podobné situace miluju

To jsem takhle nedávno na začátku víkendu doma v mrazáku narazil na troje kuřecí prsa, která už bylo třeba spotřebovat. Co s nimi, aby to bylo zase něco aspoň trochu jiného? U nás neokoukaného? Něco, co by mohlo na stole... číst více
1
Hlavní jídlaPřílohy

Kočičák

Že vám tenhle název jídla nic neříká? A co takhle staročeské hamty? Nebo žvanda? 😊 Ale lepenici, tedy brambory rozšťouchané s kyselým zelím, staročeské jídlo původem z jižních Čech zná určitě každý! I u nás doma bývala lepenice na stole... číst více
1
Hlavní jídlaPřílohyVegetariánské

Pátrání po švýcarské bramborové specialitě

O rösti jsem v době předlistopadové jen tu a tam něco zaslechl nebo zachytil při listování zahraničními časopisy. A ani tehdy u nás vydávané kuchařky, věnované tomu, co se kde vaří v Evropě, recept na ty opravdové švýcarské rösti neobsahovaly. Aspoň ne... číst více
1
Hlavní jídlaPřílohyVegetariánské

Komu by nechutnaly?

Gratinované brambory patří mezi gastronomické evergreeny, zná je určitě každý. Méně nebo více se ale liší jednotlivosti v receptech na ně. Samotná smetana na šlehání nebo smetana smíchaná napůl s mlékem? Před zalitím brambor smetanu přivést k varu nebo to... číst více
1
Přílohy

Šťouchačky? Konečně je to ono!

I když jsem donedávna nevěděl, že mnoho lidí šťouchaným bramborům důvěrně říká šťouchačky, i já je dělám mnoho let. A upřímně: Mnoho let jsem nebyl s výsledkem svého konání tu víc, tu méně spokojený. Prostě ty moje šťouchané brambory pořád... číst více
1

Webdesign a správa webu od ramino.sk