Slané pečivo

PřílohySlané pečivoVegetariánské

Prý nejoblíbenější newyorské pečivo

Bagely mně zůstávaly dlouho utajeny. Přiznávám, léta jsem neměl o nich ani potuchy. Až po listopadové revoluci, když hlavně ve velkých městech se začaly jak houby po dešti brzy objevovat malé pekárničky, jsem v jedné z nich, na pražském Újezdu objevil do... číst více
2+
PřílohySlané pečivo

Petřiny housky

Vítězka prvního ročníku české verze skvělé televizní soutěže Peče celá země mě doslova okouzlila. A to nejen tím, jak si před kamerami počínala, co všechno předvedla, jak nezištně pomáhala všem kolem sebe, ale zaujala i svým „cévéčkem“. Matka od pěti... číst více
7+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Křupavé kváskové bagety

Kváskové pečení není zdaleka jen pečení chleba. Ostatně i na těchto stránkách najdete mimo jiné i recept na kváskové pšenično-žitné bulky. Dnes vám nabídnu recept na pšenično-žitné bagety z kvásku. Na rozdíl od přípravy těsta na kváskový chléb potřebujete v případě baget... číst více
8+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Když se kváskuje od oka

Tenhle chleba vznikl úplně náhodou, jako takzvaný odokáč. Už před lety, při prvních kváskových krůčcích jsem ale měl na paměti rady zkušenějších a tak jsem si začal vést jakýsi pečící deník – stručné poznámky, co a jak a s jakým výsledkem... číst více
13+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Zemitý, vláčný, hodně jedlý

Tenhle kváskový chleba je trochu jiný, než ty běžné. Uvařená brambora přidaná do těsta jeho chuť zvýrazňuje, oproti jiným chlebům je jakoby plnější a zemitější, s úžasně křupavou kůrkou. Bramborový chléb navíc vydrží dlouho vláčný. A v neposlední řadě: je hodně „jedlý“,... číst více
10+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Nikdy se nepřejí

Nadýchaný, vláčný, voňavý. Snad nikdy se nepřejí. Cibulový kváskový chléb mám v poslední době ze všech chlebů i dalšího pečiva asi úplně nejraději. Navíc skvěle a ne dlouho kyne a s těstem se dobře pracuje. K takovéto chlebové lahůdce už stačí i třeba... číst více
10+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Takový nekoupíte. Pšenično žitný kváskový chléb s kmínem, anýzem a jogurtem

Před pár dny jsem na sociálních sítích narazil pod receptem na kváskové dalamánky na komentář, jehož autor se podivoval nad tím, jak někomu stojí za to dělat se s domácím pečivem, když to trvá vlastně skoro celý den. To si prý... číst více
6+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Ty kupované se s domácími vůbec nedají srovnávat. Pusťte se do nich!

Kdo by neměl rád chlebové dalamánky nebo chcete-li bulky… Čerstvě upečené, křupavé a přitom nadýchané, vláčné a voňavé? Posypané hrubozrnnou solí, kmínem, nejrůznějšími jinými semínky nebo třeba trochou ovesných vloček? Už v tuto chvíli na ně dostávám ohromnou chuť! :-) Není... číst více
5+
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Jeden z mých nejoblíbenějších kváskových chlebů

Dnes mám pro vás další recept na kváskové pečení. Tenhle chleba přitom patří mezi mé nejoblíbenější. Chuťově skvostný, vláčný, nadýchaný, s křupavou kůrkou. Chléb, kterému prostě neodoláte. Pokaždé, když podmáslový chleba dopeču, si doma říkáme, že tentokrát se musíme už držet... číst více
6+
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Upečte si domácí chléb s červenou řepou

Pravidelní čtenáři mých stránek již vědí, že i já doslova ujíždím na dobrém chlebu, což mě nakonec přivedlo až k pečení vlastních kváskových chlebů. Rozdíl nejen mezi chlebem s droždím a chlebem kváskovým, ale hlavně mezi tím kupovaným a doma pečeným je... číst více
7+

Webdesign a správa webu od ramino.sk