Slané pečivo

Slané pečivo

Patrikovy rohlíky

Možná se mýlím, ale mám pocit, že všechna ta omezení, která kvůli pandemii poslední rok poznamenala, přinesla vedle mnoha jiných věcí i zvýšený zájem o domácí pečení. A to je vlastně druhá, lepší strana té mince, ne? Však si ještě... číst více
4
Hlavní jídlaMalá jídlaSlané pečivoVegetariánské

Moje dluhy

I když se po listopadu v naší kotlině sortiment nejrůznějších slaných koláčů i všemožných buchet se slanou náplní opravdu hodně rozšířil a k mání je jich skutečně nepřeberné množství, přinejmenším já sám za sebe mám pořád jaksi nedobrý pocit. Nedobrý pocit z toho,... číst více
3
PřílohySlané pečivo

Bramborové dobrodružství

Brambory jsou bez jakéhokoli přehánění gastronomickým fenoménem. Pro žádnou jinou potravinu, maso či třeba těstoviny nevyjímaje, neexistuje tak obrovské množství receptů, jako právě pro brambory. Není divu, odjakživa byly brambory prakticky vždy po ruce. Levné, dobré, chuťově takřka univerzální a... číst více
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Prý nejoblíbenější newyorské pečivo

Bagely mně zůstávaly dlouho utajeny. Přiznávám, léta jsem neměl o nich ani potuchy. Až po listopadové revoluci, když hlavně ve velkých městech se začaly jak houby po dešti brzy objevovat malé pekárničky, jsem v jedné z nich, na pražském Újezdu objevil do... číst více
1
PřílohySlané pečivo

Petřiny housky

Vítězka prvního ročníku české verze skvělé televizní soutěže Peče celá země mě doslova okouzlila. A to nejen tím, jak si před kamerami počínala, co všechno předvedla, jak nezištně pomáhala všem kolem sebe, ale zaujala i svým „cévéčkem“. Matka od pěti... číst více
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Křupavé kváskové bagety

Kváskové pečení není zdaleka jen pečení chleba. Ostatně i na těchto stránkách najdete mimo jiné i recept na kváskové pšenično-žitné bulky. Dnes vám nabídnu recept na pšenično-žitné bagety z kvásku. Na rozdíl od přípravy těsta na kváskový chléb potřebujete v případě baget... číst více
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Když se kváskuje od oka

Tenhle chleba vznikl úplně náhodou, jako takzvaný odokáč. Už před lety, při prvních kváskových krůčcích jsem ale měl na paměti rady zkušenějších a tak jsem si začal vést jakýsi pečící deník – stručné poznámky, co a jak a s jakým výsledkem... číst více
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Zemitý, vláčný, hodně jedlý

Tenhle kváskový chleba je trochu jiný, než ty běžné. Uvařená brambora přidaná do těsta jeho chuť zvýrazňuje, oproti jiným chlebům je jakoby plnější a zemitější, s úžasně křupavou kůrkou. Bramborový chléb navíc vydrží dlouho vláčný. A v neposlední řadě: je hodně „jedlý“,... číst více
1
2
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Nikdy se nepřejí

Nadýchaný, vláčný, voňavý. Snad nikdy se nepřejí. Cibulový kváskový chléb mám v poslední době ze všech chlebů i dalšího pečiva asi úplně nejraději. Navíc skvěle a ne dlouho kyne a s těstem se dobře pracuje. K takovéto chlebové lahůdce už stačí i třeba... číst více
1
PřílohySlané pečivoVegetariánské

Takový nekoupíte. Pšenično žitný kváskový chléb s kmínem, anýzem a jogurtem

Před pár dny jsem na sociálních sítích narazil pod receptem na kváskové dalamánky na komentář, jehož autor se podivoval nad tím, jak někomu stojí za to dělat se s domácím pečivem, když to trvá vlastně skoro celý den. To si prý... číst více
3

Webdesign a správa webu od ramino.sk