Candát v majonéze
Publikováno: 18.12.2018

Ryba zase trochu jinak

Dnešní doba si často žádá jednoduché recepty, jídla aspoň trochu zdravá a odlehčená, ale přitom ne zrovna fádní a běžná. Nevím, zda znáte rybu pečenou pod majonézou, ale rozhodně myslím, že výše řečené splňuje. Ano, majonéza není zas až tak moc „lehká“, ale pokud jí na jednu porci dáte opravdu jen jednu lžíci a navíc to vyvážíte zdravou přílohou, určitě proti zásadám zdravé výživy moc hřešit nebudete. 🙂

 

Candát v majonéze

  • doba přípravy: asi 15 minut + 20 minut pečení
  • obtížnost: velmi snadné
  • počet porcí: 4

 

suroviny:

  • 4 filety z candáta
  • 2 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce sekané hladkolisté petrželky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy
  • 3 lžíce strouhanky

 

postup:

Rybí filety očistím, z obou stran osolím, opepřím a posypu drceným kmínem a sekanou petrželkou. Okořeněné filety položím do máslem vymazaného pekáčku, kůží dolů. Posypu je velmi jemně nasekanou cibulí a potřu majonézou. Peču při 180 stupních patnáct minut.

Potom rybu z trouby vyndám a rovnoměrně posypu strouhankou, troubu přepnu na funkci gril na nejvyšší stupeň (pokud nemáte funkci gril, zvyšte teplotu na 220 stupňů) a zprudka strouhanku zapeču, netrvá to déle, než pět minut.

Podávám s bulgurem a rajčatovým salátem.

 

Ještě něco k tomu:

  • Místo candáta můžete takto upravit samozřejmě i jinou rybu, třeba tresku nebo mořského okouna.
  • Experimentovat lze s kořením, ve kterém rybu obalíte. Využít můžete prakticky jakoukoli zelenou, či teď v zimním období alespoň sušenou bylinku nebo směs koření. Jen nezapomeňte, že i tady platí, že méně je více. 🙂
  • Jako přílohu můžete také zvolit kuskus, pohanku, černou čočku nebo brambory.
6+
1

Komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Webdesign a správa webu od ramino.sk